SarokszelepMíg a bojler vízkövesedésével általában mindenki tisztában van, addig a sarokszelepről már kevesebben tudják, hogy milyen alkatrészt takar, s annak milyen szerepe van. A szaniterek fontos részét képező sarokszelep gondoskodik arról, hogy a víz a vezetékből eljusson a csaptelephez. Többféle típus közül választhatunk, így a szűrős és a kombinált sarokszelep is beszerezhető olyan stílusban, amely maximálisan passzol a szaniter design-jához. Érdemes kiváló minőséget választani, mely garantáltan hosszú időn keresztül eleget tesz majd feladatának. A sarokszelep egyébként nagymértékben hozzájárul a takarékoskodáshoz is, mivel nem csak a víz átfolyási mennyisége szabályozható ilyen módon, hanem a berendezés is tovább fogja bírni.

Kombinált és szűrős sarokszelepek- mi a különbség?

szűrős sarokszelepA sarokszelepek egy pontjukon eltérőek egymástól, s ez alapján különítjük el a kombinált, valamint a szűrős változatokat. A kombinált sarokszelep lehetővé teszi, hogy egyszerre két csapot is használjunk. Ez kifejezetten hasznos akkor, ha a mosógépet és a mosdót is egy időben szeretnénk használni.

Ha elsősorban az időtálló, strapabíró minőségre törekednénk, akkor a szűrős sarokszelep ajánlott. Ez, - miként nevéből is ered-, óvja a csaptelepet a vízkőtől és a lebegő szennyeződések okozta károsodásoktól, vagyis egyfajta szűrő szerepet is betölt. Sarokszelep csere alkalmával tehát érdemes a szűrős változaton elgondolkodni, hiszen ennek cseréjére, karbantartására is ritkábban lesz szükség, mint az a kombinált sarokszelep esetében tapasztalható. További előnye a rozsdamentes szűrőnek, hogy azt a sarokszelep elzárása után egyszerűen eltávolíthatjuk, kitisztíthatjuk, és így a karbantartáshoz nincsen szükség még csak szakembert sem hívni.

Sarokszelep csere szakember segítségével

szakemberUgyan a mosdó és a mosogató karbantartásával, a sarokszelep szűrő tisztításával kapcsolatban rengeteg információ megtalálható a világhálón, és ezek a feladatok házilagosan is megoldhatóak, de ha cseréről van szó, akkor érdemes profira bízni a feladatot. A modern sarokszelepek könnyen felszerelhetőek, így a munkadíj sem fog egy vagyonba kerülni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyes, szaniterekkel kapcsolatos teendőket célszerű tényleg inkább szakemberrel végeztetni, így biztosak lehetünk abban, hogy minden a helyére kerül, és a későbbiekben sem kell majd számolni a helytelen szerelés okozta hiányosságokkal.