csőtörés A csőtörés az egyik leggyűlöltebb „betegség” ami egy házban előfordulhat. Az elöregedett csövek idővel elkezdenek szivárogni és végül el is törnek. Eddig ezzel nem is lenne semmi baj mert a csöveket ki lehet cserélni na de ezek a csövek a ház alatt futnak és a helyüket meghatározni nehézkes. A régebbi időkben amikor még nem voltak modern berendezések akkor ez úgy zajlott hogy jött a szakember és elkezdte felásni az udvart és a házat. Természetesen ki akarhat magának ilyet? Hát senki. A mai modern világban már ez sokkal könnyebb a jövőben már az is elképzelhető hogy öngyógyító csövek lesznek.

Honnan tudom hogy cső törésem van?

Szivárgás meghatározás Sajnos a csőtörés nem küld e-mailt hogy éppen munkálkodik vagy nem hív fel telefonon. Onnan tudhatjuk hogy csőtörésünk van hogy a vízszámla szokatlanul magas az átlaghoz képest vagy ha nagyon szerencsések vagyunk akkor halljuk ahogy csobog a víz de az már nagy csőtörésnek számít. A társasházakban viszonylag könnyebb a helyzet mert az alsó szomszéd azonnal szólni fog ha a fejére csepeg a víz.

Meddig tart egy csőtörés javítás?

Ez nagyon sok mindentől függ. Nem mind1 hogy családiházról van szó vagy éppen társasházról. Miután bemértük a helyzetet és látjuk a kibontandó területet akkor lehet pontosabb időt megadni.

Mikor végzünk csőtörést?

Több kollégával dolgozunk és éjjel – nappal szolgálatban vannak. Nem kell amiatt aggódnia hogy nem vesszük fel a telefon vagy hajnalban telefonál. Ha csőtörés van akkor csőtörés van nincs mit tenni csak menni. Egész Pest megyében dolgozunk.

Csőtörések fajtái lehetnek:
Lefolyó vezeték Alapvetően 2 fajtáról beszélhetünk a nyomó és a lefolyó vezetékek csőtörése. Ha a csövek a falon belül futnak akkor nem lehet megmondani melyik lehet az. Ilyenkor időszakosan szüneteltetnünk kell a vizes blokkok használatát. Ha az ázás tovább terjed nagy valószínűséggel a nyomó vezetékkel lesz probléma. Ha a nyomócsővel van dolgunk akkor nyomás mentesíteni kell a csökaszt a munka megkezdése előtt.